Hej i det härliga vintervädret!


Hoppas ni har fått njuta av den fina vintern! Här kommer lite påminnelser om våra söndagsprogram, anmälningsblanketter till sommarens större evenemang och lite annat smått och gott!

1 Påminnelse om söndagar - vi är utomhus oavsett vädret så kläder enligt väder :)

sö 11.3 vanligt 18-19

sö 18.3 vanligt 18-19

sö 25.3 vanligt 18-19

sö 1.4 PÅSKLOVSPAUS

inget sö 8.4 -> teater istället tisdag 10.4 kl. 19.00, vuxna 15 euro, barn 5 euro, scouter med scouthalsduk i vuxet sällskap gratis!

sö 15.4 vanligt 18-19

sö 22.4 vanligt 18-19

2 Gratis teater ti 10.4 på Bergåsa

Sö 8.4 har vi alltså inga vanliga scouter utan ti 10.4 kl. 19.00 får alla scouter se pjäsen Godset - en släktkrönika gratis, i sällskap med en vuxen. Vuxna 15 euro, barn 5 euro, obs! Ni måste boka era biljetter på förhand av Crista, senast 4.4!

3. För att samla in pengar ordnar vi: Blomstermarknad med sopplunch!

Påminner igen om att ni ska boka lördagen den 12 maj kl. 10-14!!! Vi ordnar ett evenemang för hela familjen där ni kan köpa vårens och sommarens blommor, perenner och örter. Dessutom bjuds det på sopplunch och annat smått och gott! Vi hoppas på att både föräldrar och scouter ställer upp och hjälper till med arrangemangen - kontakta gärna Crista redan nu! 

4. Vu- och äventyrsscoutlägret SUPERHJÄLTE-18

NU ÄR DET DAGS ATT BÖRJA ANMÄLA SIG! 

Ni minns väl? 

Tid och plats: fre 15.6 kl. 18.00 - sö 17.6 kl.14.0 i Eliseberg, nere i Häggesböle

Besökstid: sö 17.6 kl. 13-14 med kaffeservering och prisutdelning, egen kopp med! 

För vem: kårens alla vargungar och äventyrsscouter 

Tema: Superhjältar! Både kända och okända! Efter lägret kommer alla att ha testa på att vara en superhjälte!

Vi bygger upp ett veckoslutsläger ute i skogen där vi övernattar i tält och är utomhus dygnet runt! Programmet kommer väldigt mycket att kreta kring just temat hjältar och erbjuda program åt båra vargungar och äventyrsscouter på deras egna nivåer. Det blir också en del havsrelaterat program!

OBS! Har du en kompis som har funderat på att testa på scouting är det här ett ypperligt tillfälle! Det går alltså att anmäla sig som kompisdeltagare till lägret - ta kontakt med Crista om ni är kompisdeltagare!

Anmälan sker elektroniskt också denna gång, via länken här nedan kan du anmäla dig nu, anmäl SENAST sö 22.4!!!! Hoppas vi ses :) 

Anmälningsblanketten:

https://goo.gl/forms/vRDqxZj7BxIGHXFH3

Lägerbrev och faktura skickas ut i maj till alla deltagare!


5 Visst har ni långseglatsen i kalendern?

För vem? Äventyrsscouter, spejare, explorers och ledare

När? Fre 29.6 - lö 14.7 OBS 1! Seglatsen kommer att vara indelad i flera etapper med besättningsbyte längs Finlands sydkust.

OBS 2! För äventyrsscouter kommer etapperna att vara i början och i slutet av seglatsen och för de äldre åldersgrupperna mer i mitten :) 

Mer info om etapper och anmälning på kommande inom kort! 


6 Kortare seglatser


Vunas sommarlovskickoff - seglats sö 3.6 kl. 12-15, start och mål i Porkala Marin, mer info om anmälning kommer! I maj och juni blir det dessutom kvällsseglatser för alla våra åldersgrupper, ca 2-3 seglatser/vecka.