För ett par veckor sedan samlades Sjöscoutkåren Porkala på Bergåsa för en helg med mat i kubik. Det var nämligen dags för förläggningen Masterchef. Och visst var det mycket mat, i alla dess former. På programmet stod bland annat att rensa fisk, att koka soppa i soppkanon och att dekorera de vackraste muffinsen i hela Kyrkslätt.

En superrolig helg med andra ord! Här skall ni få njuta av ett litet bildregn, varsågoda. Bilderna är tagna av Jonathan Kuhlefelt.

 

masterchef1

Soppan förbereds. Det gäller att vara försiktig då man hanterar kniv, men det fixar våra scouter lätt!

masterchef2

Soppa på soppkanon tillreds här.

masterchef4

Också vargungarna tillredde sin egen lunch, här blir det knackkorvssoppa på trangia!

masterchef5

 

Fisk på flera sätt! Av dessa två fiskar blev det en massa läckerheter och både den panerade och rökta fisken smakade fantastiskt. Bra jobbat!

masterchef7

Det gäller att hålla tungan rätt i mun då den stora muffinsdekorationstävlingen är igång. Och muffinsen blev helt klart alldeles fantastiskt söta, både till utseendet och till smaken!

 

Tack till både scouter och ledare som gjorde Masterchef till en lyckad förläggning!